21-02-17

Dinsdag 21 februari 2017

Since I Don’t Have You

The Skyliners

 

JukeSky.jpgEENZAAM ZONDER JOU

Janet Vogel was 38 toen ze op deze dag in 1980 zelfmoord pleegde. Ze was zangeres in de originele bezetting van The Skyliners, een vocaal kwintet dat verder alleen uit mannen bestond. Dat waren Jimmy Beaumont, Wally Leste, Jack Taylor en Joe Vercharen. Ze hadden al een hele weg van optredens in biertenten en achterzaaltjes afgelegd voor ze in 1959 een eerste plaat mochten opnemen. Maar hun debuutsingle Since I Don’t Have You werd meteen een hit. ‘I don’t have hopes and dreams, I don’t have anything, since I don’t have you.’ Dat de song, die geschreven werd door Beaumont en manager Joe Rock, nog in het collectief geheugen rondspookt, is ongetwijfeld mede te danken aan een waslijst covers door een diversiteit aan artiesten. Er bestaan versies van pakweg The Four Seasons, Trini Lopez, Art Garfunkel, Don McLean en zelfs Guns N’Roses. In de originele versie kwam het nummer ook voor op de soundtrack van de film ‘American Graffiti’.

Hoewel Since I Don’t Have You tot vandaag het bekendste nummer van The Skyliners is gebleven, hebben ze best nog andere successen geboekt, onder meer met This I Swear en Pennies From Heaven.

De groep kende veel personeelswissels en naast Janet Vogel zijn inmiddels ook Joe Verscharen en Wally Lester overleden. Toch schijnen The Skyliners nog altijd op te treden met Jimmy Beaumont als leadzanger.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

Commentaren

The Skyliners vielen niet alleen in de smaak bij het grote publiek, maar kregen vooral lovende woorden van hun collega’s. Phil Spector zei over hen: "The Skyliners brought class to rock and roll and Jimmy Beaumont is one of the greatest lead singers in group history ". De broer van Benny Goodman, Gene, duidde: "Rock and roll would be fine if it all sounded like The Skyliners. They are The Modernaires of today" (The Modernaires waren jarenlang populair als vaste backing vocalisten bij de band van Glenn Miller). In 1979 waren The Skyliners de enige groep die mochten optreden tijdens een receptie georganiseerd voor de net aangestelde Amerikaanse president Jimmy Carter.

Gepost door: Marc Brillouet | 21-02-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.