05-03-17

Zondag 5 maart 2017

I’m Gonna Knock On Your Door

Eddie Hodges

 

JukeEddie.jpgIK MOEST KLOPPEN

Vandaag viert Eddie Hodges zijn zeventigste verjaardag. In 1961 had hij een enorme hit met I’m Gonna Knock On Your Door. Strikt beschouwd, was ik nog een kind, maar als jongste in een over tien jaar gespreide rij van vier, profiteerde ik van de plaatjes die mijn oudere broer en zussen in huis haalden. Dit is zo eentje dat me altijd is bijgebleven. Misschien vond ik het indertijd zo leuk door die geluidseffecten. Aanvankelijk dacht ik een meisje te horen. Zijn voornaam deed er niet toe. Tja, Edie Brickell is ook een vrouw, niet? Hij klonk meisjesachtig omdat hij nog maar veertien was. Eddie Hodges heeft niet veel platen gemaakt, hij was vooral een kindsterretje van het witte doek en de prille televisie.

I’m Gonna Knock On Your Door werd geschreven door Aaron Schreider en Sid Wayne en oorspronkelijk opgenomen door The Isley Brothers in 1959. Dat is ook toevallig, gisteren doken die hier ook al op.

Eigenlijk was het lang geleden dat ik het nummer nog eens had gehoord. Tot mijn eigen verbazing bleek ik de ingewikkelde slotzin nog altijd te kunnen meezingen: ‘I’m gonna knock and ring and tap, and knock and ring and tap, and knock and ring and tap, and knock and ring until you do.’ En die vier slagen die erna komen, roep ik ook altijd: ‘Doe, doe, doe, doef’.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

Commentaren

Eddie Hodges mag je gerust een kindsterretje noemen. Op zijn 10de zong hij al in de musical "The Music Man" en kreeg voor de soundtrack daarvan twee jaar later een Grammy Award. Twee jaar later is hij te zien aan de zijde van Frank Sinatra in de film "A hole in the head". Iets later neemt hij dan voor het Cadence-label zijn eerste hit op "I'm gonna knock on your door". Een groter succes met dat plaatje voor hem in Europa dan in zijn thuisland Amerika. In Noorwegen bereikt hij met dat nummer zelfs de eerste plaat. Als opvolger covert hij "Girls, girls, girls", geschreven door Phil Everly en ook door The Everly Brothers op plaat gezet. Op het einde van de jaren zestig trekt Eddie zich terug uit de muziekbusiness en gaat opnieuw studeren. Aan de universiteit van Mississippi behaalt hij het diploma van psycholoog en gaat de rest van zijn leven in de zorgsector werken. Hij blijft wel liedjes schrijven.

Gepost door: Marc Brillouet | 05-03-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.