16-03-17

Donderdag 16 maart 2017

Ain’t No Doubt

Jimmy Nail

 

VROUWENSTEMMENJukeNail.jpg

Vandaag viert Jimmy Nail zijn 63ste verjaardag. Wie al eens een Britse televisieserie heeft gezien, kent zijn tronie wel. Hij was de ster van de succesvolle sitcom ‘Auf Wiedersehen, Pet’ en speelde de hoofdrol in de detective ‘Spender’. Hoewel hij aan de kost kwam als acteur was muziek zijn grote liefde. Hij had wat Britse hitjes met Crocodile Shoes en Love Don’t Live Here Anymore, maar in 1992 scoorde hij internationaal met Ain’t No Doubt. Hier stond de single liefst twaalf weken in de hitparade, met de vijfde plek als de hoogste positie.

Ik hoorde het onlangs tijdens een ochtendlijke rit nog eens op de autoradio. Het kan niet anders dan Classic 21 zijn geweest. Ik kan je verzekeren: het volume ging omhoog en het fileleed was vergeten. Het mag dan al over relatieproblemen gaan, ik word blijgezind van het arrangement.

Jimmy Nail schreef Ain’t No Doubt met Charlie Dore, die ook voor onder meer Sheena Easton, Tina Turner en Celine Dion componeerde. Het was de openingstrack van zijn tweede elpee, Growing Up In Public. Hoe hoog hij in die tijd stond aangeschreven, mag blijken uit het personeel dat werd ingehuurd om dat album te maken. Onder meer – ja, hoor – David Gilmour van Pink Floyd, George Harrison van hoe-heten-ze-weer en bluescrack Gary Moore speelden mee. De vrouwenstemmen kwamen o.a. van Katie Kissoon, je weet wel, van Mac & Katie Kissoon (Sugar Candy Kisses), maar ook van haar backing vocals op platen en tijdens concerten van kleppers als Van Morrison en Eric Clapton. Ook Sam Brown zong mee. We kennen haar nu vooral als zangeres van Jools Holland’s Rhythm And Blues Orchestra, maar ze is ook te horen op een diversiteit aan platen, van The Small Faces tot Nick Cave. De vrouw die op Ain’t No Doubt een heel voorname zangpartij heeft, is echter Sylvia Mason-James. Ze begon bij de eigenlijk Franse discogroep Voyage (From East To West), maar werkte daarna vooral als zangeres in de studio en op het podium voor onder meer Robbie Williams, Simple Minds en Pet Shop Boys.  

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

De commentaren zijn gesloten.