15-04-17

Zaterdag 15 april 2017

What’s Up?

4 Non Blondes

 

Juke4Non.jpgNOOIT GEBLONDEERD

Vandaag viert Linda Perry haar 52ste verjaardag. Halfweg 1989 vormde ze met Christa Hillhouse, Shaunna Hall en Wanda Day de rockgroep 4 Non Blondes. Het duurde wel nog tot eind 1992 voor het kwartet het debuut Bigger, Better, Faster, More! uitbracht. Zij trad niet alleen naar voor als ‘lead singer’, maar schreef ook het gros van de songs. Daar was ook What’s Up? bij, in 1993 hun tweede single uit dat album. Hoewel Linda Perry niet te spreken was over de productie werd What’s Up? wereldwijd een hit. In de Vlaamse Ultra Top 50 werd zelfs de eerste plaats gehaald. De titel van de song komt niet voor in de tekst. In het refrein heeft men het altijd over ‘What’s going on?’, maar dat wou men niet op het hoesje drukken om verwarring met What’s Going On van Marvin Gaye uit te sluiten.

Linda Perry is militant lesbisch. Toen ze bij 4 Non Blondes speelde stond er ‘dyke’ op haar gitaar. Een tijdlang was ze samen met de actrice Clementine Ford. Vanaf 2011 had ze een relatie met de actrice Sara Gilbert, met wie ze in 2014 trouwde.

Na de split van 4 Non Blondes maakte Linda Perry wat soloplaten, maar ze had vooral succes als songschrijfster voor heel populaire artiesten. Zo pende zij de hit Beautiful en nog andere songs voor de cd Stripped van Christina Aguilera. Ook het leeuwendeel van de nummers op Missundaztood van Pink is van haar hand. Daar is de topper Get The Party Started bij. Verder werkte ze onder meer met Gwen Stefani, Alica Keys, Robbie Williams, K.T. Tunstall en Adele. Op sommige platen van die artiesten speelt ze ook mee en enkele keren zat zij zelfs in de producerstoel. Maar ze heeft zich wel noot laten blonderen…

 

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.