29-06-17

Donderdag 29 juni 2017

Dancing In The Dark

Bruce Springsteen

 

DANSEN MET MIJN OOM

Op deze dag in 1984 werd de fameuze clip van Dancing In The Dark opgenomen tijdens een concert van Bruce Springsteen and The E Street Band. Neen, het is geen van mijn lievelingsliedjes en Born In The U.S.A, de elpee waar het op stond, is in de verste verte niet een van mijn favoriete Springsteen-albums. Maar ik vertel graag het verhaal van de video.JukeDancing.jpg

Niemand minder dan Brian De Palma, de regisseur van pakweg ‘Carrie’, ‘The Untouchables’ en ‘Scarface’, maakte dit bekroonde pareltje. Hij had een dag eerder wat beelden geschoten tijdens een repetitie, maar de rest werd live gefilmd tijdens een concert in Saint Paul, in Minnesota. Wel was er wat in scène gezet. Zo werd Dancing In The Dark halfweg het optreden gebracht, op een moment dat het publiek op dreef was en Springsteen al fotogeniek bezweet. Nadat de camera’s van positie waren veranderd, werd het nummer nog een tweede keer gespeeld. Bruce Springsteen had nu eens geen gitaar omgord, maar volgens het scenario de handen vrij om een meisje uit het publiek op het podium te hijsen. Voor die rol had Brian De Palma Courteney Cox uitgekozen. Zij is een nicht van Springsteen. Hij is haar oom van moeders kant.

De clip was in ‘heavy rotation’ op MTV te zien en leverde de Boss de belangstelling van een jonger publiek op. Dancing In The Dark werd een grote hit en de clip kreeg allerlei prijzen. Maar ook Courteney Cox deed er haar voordeel mee. Ze mocht in ‘Family Ties’ de vriendin van Michael J. Fox spelen en met Jim Carrey was ze te zien in ‘Ace Ventura: Pet Detective’. Uiteindelijk werd ze wereldberoemd als Monica Geller in de serie ‘Friends’, een rol die ze meer dan tien jaar speelde. Merci, nonkel.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.