03-07-17

Maandag 3 juli 2017

Hallelujah I Love Her So

Ray Charles

 

IK BEN ZO CONTENT

Vandaag zestig jaar geleden bracht Ray Charles zijn titelloze debuutelpee uit. Veel van de veertien songs waren al eerder hitsingles geweest. Dat was bijvoorbeeld het geval voor Mess Around (1953), I Got A Woman (1955) en Drown In My Own Tears (1956).

JukeCharles1.jpgJukeCharles2.jpgToen het album in 1962 opnieuw verscheen, kreeg het de titel Hallelujah I Love Her So mee. Dat was de meest succesvolle track. Op YouTube is het niet beschikbaar, dus kan ik het hier niet meegeven, maar je moet maar eens op Spotify luisteren hoeveel het nummer lijkt op Get It Over Baby, geschreven door Ike Turner en drie jaar eerder opgenomen door zijn groep The Kings Of Rhythm.

Ray Charles versie was voorzien van een opmerkelijk blazerarrangementen, maar er zijn in allerlei stijlen talrijke covers van Hallelujah I Love Her So. Dat gaat van Frank Sinatra, Harry Belafonte en Stevie Wonder tot Eddie Cochran,The Animals en Humble Pie. Zangeressen als Ella Fitzgerald, Connie Francis, Peggy Lee, Brenda Lee en – luister daar eens naar ! – Timi Yuro namen het op als Hallelujah I Love Him So. Raymond van het Groenewoud maakte er in 1988 Hallelujah, Ze Is Van Mij van op zijn album Intiem. ‘Chouke, ik ben zo content.’

 

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.