27-07-17

Donderdag 27 juli 2017

Rockin’ Robin

Bobby Day

 

ROODBORSTJE OP TWITTER

Op deze dag in 1990 overleed Bobby Day aan kanker. Soms wordt hij ingedeeld in de categorie ‘one hit wonder’ omdat hij maar één grote Amerikaanse topper heeft gehad, namelijk Rockin’ Robin uit 1968. Wie wat jonger is, kent misschien de versie van Michael Jackson uit 1972.JukeRobin.jpg

Maar die Bobby Day heeft veel meer op zijn actief. Zo schreef hij Little Bitty Pretty One, waarvan Thurston Harris in 1957 het origineel opnam, maar dat later herhaaldelijk werd gecoverd, ook door The Jackson Five. Verder was hij de auteur van Over And Over, een song die in 1965 een succes werd in de uitvoering van The Dave Clark Five, maar eerder ook al door Thurston Harris op plaat werd gezet.

In zijn beginjaren zat Bobby Day in de doo-wopgroep The Hollywood Flames, die ik ken van het vrolijke Buzz-Buzz-Buzz, ooit mooi uitgevoerd door Jonathan Richman. Net als in Rockin’ Robin deden de vogeltjes in Buzz-Buzz-Buzz van ‘twiddledeedledee’. Met een ander lid van The Hollywood Flames, Earl Nelson, vormde Bobby Day het oorspronkelijke duo Bob & Earl, vooral bekend van het door The Rolling Stones gecoverde Harlem Shuffle. Maar in die tijd was hij al vervangen door een andere ‘Bob’, met name Bobby Relf.

Terug naar Rockin’ Robin. De oorspronkelijke titel was Rock-In Robin, althans zo stond het gedrukt op de eerste singlehoesjes. De song werd geschreven door Leon René onder de naam Jimmie Thomas, een van zijn vele pseudoniemen. Voor de opnames werd een beroep gedaan op cracks van studiomuzikanten, zoals gitarist Barney Kessel en drummer Earl Palmer. De typerende piccolopartij werd gespeeld door niemand minder dan Plas Johnson, bekend van zijn saxofoonsolo in The Pink Panther Theme van Henry Mancini. De eerste strofe over het rockende roodborstje eindigt met de zin ‘Love to hear the robin go tweet tweet tweet.’ En dat was lang voor Twitter bestond.

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.