31-07-17

Maandag 31 juli 2017

I’d Love You To Want Me

Lobo

 

WOLF IN SCHAPENVACHT

Vandaag viert Roland Kent LaVoie zijn 73ste verjaardag. Hij is beter bekend als Lobo, de Amerikaanse singer-songwriter die in het begin van de jaren zeventig tal van hits scoorde. Wij hadden in die tijd al die singles in huis. Ik vond ze in de stapels plaatjes die mijn oudere broer in bulk kocht bij een cafébaas als die weer eens zijn jukebox had uitgemest.

JukeLobo.jpgIn het begin van de sixties speelde Roland Kent LeVoie in Florida in een bandje dat The Rumours heette. Niemand minder dan Gram Parsons deed mee, net als Jim Stafford, hier al eens besproken omwille van zijn Spiders & Snakes, en Jon Corneal, die later de drummer werd van Parsons’ groep International Submarine Band. Lobo’s solocarrière begon met de topper Me And You And A Dog Named Boo in 1969. Later volgden onder meer Don’t Tell Me Goodnight, Where Were You When I Was Falling In Love en Don’t Expect Me To Be Your Friend. Die twee laatste titels werden nummer 1 in de V.S. Dat lukte niet met I’d Love You To Want Me, mijn Lobo-favoriet toen ik een jonge tiener was. Hij had gewoon de pech dat de verkooplijsten toen bevolkt werden met successen als de re-release van Nights In White Satin van The Moody Blues, Papa Was A Rolling Stone van The Temptations en I Can See Clearly Now van Johnny Nash. Dat I’d Love You To Want Me in Duitsland wel de toppositie van de hitparade bereikte, had te maken met het feit dat de song te horen was in een aflevering van de populaire politieserie ‘Der Kommissar’. ZDF werd overstelpt met telefoontjes van kijkers die informeerden naar het nummer.

Roland Kent LaVoie mocht dan al het Spaanse woord voor wolf als pseudoniem hebben gekozen, hij droeg in elk geval een schapenvacht. Zowel zijn melodieën als teksten waren zeemzoet. In het begin van de jaren tachtig stopte hij met zelf zingen en richtte hij een platenlabel op, Lobo Records. Om een of andere reden bleef hij heel populair in Azië, waar nog geregeld verzamel-cd’s van hem verschijnen. In 2006 ging hij daar nog eens op tournee.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

De commentaren zijn gesloten.