19-08-17

Zaterdag 19 augustus 2017

Brandy (You’re A Fine Girl)

Looking Glass

 

EEN BARMEISJE IN EEN HAVENSTAD

JukeBrand.jpgProficiat. Vandaag viert Elliot Lurie zijn 69ste verjaardag. Hij was de gitarist, zanger en liedjesschrijver van de Amerikaanse band Looking Glass, die maar van 1969 tot 1974 heeft bestaan. Ze hebben in 1973 de hitparade nog gehaald met Jimmy Loves Mary-Anne, maar ze gaan de popgeschiedenis in met hun single Brandy (You’re A Fine Girl) uit 1972. Dat nummer, dat Lurie geschreven heeft, gaat over een barmeid in een havenstad. Zij wordt opgevrijd door zeemannen, maar blijft treuren voor iemand die haar heeft verlaten. ‘No harbor was his home’, staat in de tekst. Mijn leraar Engels zou zeggen dat het ‘harbour’ moet zijn, maar in die Amerikaans-Engelse vete gaan we ons niet mengen.

Een testpersing van de single vond zijn weg naar de radiostations en die werd zo vaak gedraaid dat Brandy (You’re A Fine Girl) een Amerikaanse nummer 1 werd, nog voor er één exemplaar in de winkels lag, gewoon op basis van de voorbestellingen.

Leuke weetjes zijn dat de voornaam Brandy, die eerder zeldzaam was, in 1972 en 1973 heel populair werd in de States. En dat Barry Manilow zijn hit Mandy, die oorspronkelijke Brandy heette, in laatste instantie wijzigde vanwege het succes van Looking Glass.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.