25-08-17

Vrijdag 25 augustus 2017

I Love It Loud

Kiss

 

HET GESCHILDERDE GEZICHT

Chaim Witz heet hij eigenlijk, want hij werd in Haifa in Israel geboren uit Hongaarse ouders die de nazikampen hadden overleefd. Vandaag viert Gene Simmons zijn 68ste verjaardag. Cadeautip: cosmetica. Hij is bassist, zanger en songschrijver van Kiss, een groep die hij oprichtte met Paul Stanley. Zij zijn nu trouwens de enige overblijvende leden van de originele bezetting. Meer dan veertig jaar geleden verscheen hun titelloze debuutplaat. Met vuur spuwen en rondvliegende drumstellen ontwikkelden ze een spectaculaire live reputatie. Hun opmerkelijke pakken en de door stripverhalen geïnspireerde make-up droegen daar ook toe bij. Tijdens concerten speelde ieder bandlid een personage. Simmons was The Demon.

JukeKiss.jpgIn de tweede helft van de jaren ‘80 heeft Kiss een tijdlang zonder schmink op het podium gestaan. Maar de fans zagen hen liever met maskers en na de reünie van 1996 gingen ze hun gezichten dan ook weer schilderen. Alle wisselingen van bezetting buiten beschouwing gelaten, hebben Gene Simmons en co het altijd graag wat hard gehad. Geen wonder dus dat ze I Love It Loud in verschillende versies hebben opgenomen. Eerst in 1982 voor het album Creatures Of The Night, daarna voor Alive III. Die live uitvoering verscheen ook op single en deed het niet onaardig in de Amerikaanse hitparade. Tot slot vinden we het nummer ook nog op de verzamelaar Smashes, Trashes & Hits en op de The Box Set.

Sedert 2011 is Gene Simmons getrouwd met Shannon Tweed, een voormalige Playmate met wie hij al zo’n dertig jaar een verhouding heeft. Hun kinderen zijn dan ook al halfweg de twintig. Volgens zijn biograaf heeft hij ook Cher en Diana Ross tussen de lakens gehad. Vaak schepte hij op dat vrouwen voor hem in de rij stonden. Toen dat ter sprake kwam in een radio-interview choqueerde hij de presentatrice met de opmerking: “Als je me met open armen wilt ontvangen, ben ik bang dat je me ook met open benen moet onthalen.” Zij vond zijn woorden ‘aanstootgevend’. Nochtans parafraseerde hij enkel een zin uit You Better You Bet van The Who: ‘You welcome me with open arms and open legs’.

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.