05-09-17

Dinsdag 5 september 2017

Games People Play

Joe South

 

SMERIGE SPELLETJESJukeSouth.jpg

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Joe South overleed. De man was zijn carrière begonnen als studiomuzikant, onder meer op de albums Sounds Of Silence van Simon & Garfunkel en Blonde On Blonde van Bob Dylan. Later schreef hij Rose Garden, vooral bekend in de versie van Lynn Anderson. Ook van hem is Hush, de debuutsingle van Deep Purple, maar in 1967 eerst een topper voor Billy Joe Royal. Die scoorde in de jaren zestig liefst vier successen met nummers van Joe South. Daar was ook nog I Knew You When bij, Yo-Yo en ongetwijfeld de meest bekende in het rijtje: Down In The Boondocks.

Als uitvoerder had hij zelf een hit met Games People Play, een track uit zijn debuut Introspect uit 1968. In de geest van de tijd was het een soort protestsong, een aanklacht tegen de smerige spelletjes die mensen onderling spelen. Huichelarij is de term die daar het best bij past. ‘Never meaning what they say, never saying what they mean.’ Hij vond dat ‘a dirty rotten shame’.

Het typerende snarengeluid van Games People Play kwam uit een elektrische sitar van het merk Coral. In de clip hieronder zie je hem met dat instrument. 

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.