09-09-17

Zaterdag 9 september 2017

There Goes Another Love Song

Outlaws

 

IN VUUR EN VLAM

Het is vandaag tien jaar geleden dat Hughie Thomasson overleed. Hij was gitarist, zanger en een van de stichters van Outlaws. Ook schreef hij de meest bekende nummers van die groep, waaronder de gitarendemonstratie Green Grass And High Tides en vooral There Goes Another Love Song. Dat zijn respectievelijk de slottrack en de opener van hun titelloze debuutelpee uit 1975. Ik lustte het wel. Ja, het waren southern rockers, maar ze konden zich onderscheiden door meer country in hun mix te draaien en vooral door drie- tot vierstemmig te zingen. Daardoor stonden ze dichter bij westkustkerels als Eagles en Poco, die ik in de tijd ook adoreerde.

JukeOutlaws.jpgJukeOutlaws2.jpgHughie Thomasson wordt wel eens de ziel van de Outlaws genoemd omdat hij de lead vocals van hun hits voor zijn rekening nam. En omdat zijn gitaarspel het geluid van de band typeerde. ‘The Flame’ was zijn bijnaam, een verwijzing naar zijn vlammend snarenspel.

Mathemastisch is hun 1980-cover van Ghostriders In The Sky, in 1948 geschreven door Stan Jones, hun grootste hit. Maar There Goes Another Love Song deed het aanzienlijk goed in de Amerikaanse hitparade en scoorde nog beter in Europa. Hier werd het wel veel op de radio gedraaid, maar haalde het de lijsten niet. In Nederland was 24 de hoogste positie. By the way, ik heb het ook nog op de precies veertig jaar geleden verschenen verzamelelpee South’s Greatest Hits staan. Op die aanrader kom je ook pakweg Elvin Bishop (Fooled Around And Fell In Love), Dr.John (Right Place, Wrong Time), Gregg Allman (Midnight Rider) en Lynyrd Skynyrd (Sweet Home Alabama) tegen. O, nu die naam valt, Hughie Thomasson heeft een tijdlang bij Lynyrd Skynyrd gespeeld. Outlaws was toen uit elkaar gevallen, maar de band schijnt ondertussen weer te bestaan. Vorig jaar hebben ze nog een dubbele live cd uitgebracht.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.