20-09-17

Woensdag 20 september 2017

Love On Your Side

Thompson Twins

 

JANSEN EN JANSSEN

Vandaag viert Alannah Currie haar zestigste verjaardag. In de 80’s was zij een van de spilfiguren in de Britse synthpopformatie Thompson Twins. Zij speelde percussie, zong en schreef songteksten, maar was ook de styliste van de groep. De vormgeving, kledingstijl en haardracht wonnen in die tijd meer en meer aan belang in de popmuziek.

JukeTT.jpgEr zijn veel personeelswissels geweest, ooit zaten er zelfs zeven muzikanten in Thompson Twins. Toen ze in 1983 hun succeselpee Quick Step & Side Kick uitbrachten, waren ze echter een trio. Naast Alannah Currie bestond de band uit de toetsenisten Joe Leeway en Tom Bailey. Met die laatste vormde Alannah Currie een koppel. Ze hebben samen twee kinderen. Na een scheiding in 2003 hertrouwde ze met Jimmy Cauton van The KLF,

Ik heb Quick Step & Side Kick nog eens uit de kast getrokken en in de kleine lettertjes op de achterkant van de hoes viel mijn oog op een detail dat ik nooit eerder had gezien. Op Watching, de openingstrack vann de B-kant, zingt niemand minder dan Grace Jones mee. Toen de song op single verscheen verdween haar stem echter in de remix.

Op de elpee staat verder onder meer We Are Detective, een compositie van het echtpaar Bailey-Currie. Het is een duidelijk verwijzing naar de herkomst van hun groepsnaam. Die werd ontleend aan de stuntelige Kuifje-detectives ‘Jansen en Janssen’, die in het Engels ‘Thomson & Thompson’ heten.

Het album opent met Love On Your Side, hun eerste grote hit. Ook hier eindigde het plaatje bij de vijftien hoogste noteringen. De tekst was geschreven door Alannah Currie en vertrok dus vanuit het perspectief van een vrouw, maar omdat Tom Bailey deze keer de lead vocals voor zijn rekening nam werd daar aan gesleuteld om het uit de mond van een man te laten klinken.

 

 

 

Welkom aan de lezers toe hier terchtkomen via www.internetgazet.be

 

 

De commentaren zijn gesloten.