23-09-17

Zaterdag 23 september 2017

Honeycomb

Jimmie Rodgers

 

NIET ALLEEN ELVIS BLIJFT BESTAAN

Vandaag zestig jaar geleden bereikte Jimmie Rodgers de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade. Zijn single 'Honeycomb' hield het er vier weken uit. Dat was een opmerkelijke prestatie in 1957, een jaar waarin Elvis Presley de lijsten domineerde. Niet alleen werden zes van zijn plaatjes een nummer 1, ze hielden het ook allemaal lang uit aan de top. All Shook Up, bijvoorbeeld, van half april tot begin juni en Jailhouse Rock van oktober tot half december.

JukeJimmie.jpgLet wel, we hebben het hier over de popzanger Jimmie Rodgers, niet over de gelijknamige countrylegende. Die laatste overleed trouwens in hetzelfde jaar als de eerste werd geboren.

Honeycomb was een al in 1954 op plaat gezet door de auteur van de song, Bob Merrill. Ricky Nelson coverde het voor zijn debuurtelpee Ricky, ook al in 1957.  

Voor de jaren zestig begonnen had Jimmie Rodgers een hele reeks hits afgeleverd. Daar zijn de immer vrolijk stemmende Tucumcari en Oh Oh I’m Falling In Love Again bij, maar hij zong ook het themalied van de film ‘Long Hot Summer’ met Paul Newman en Joanne Woodward. Rodgers’ grootste succes was waarschijnlijk Kisses Sweeter Than Wine, een song die ook in Europa aansloeg. Dat was oorspronkelijk een nummer van The Weavers uit 1950. Voor wie het niet zou weten: dat was de groep van Pete Seeger.

 Welkom aan de lezers toe hier terchtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.