05-10-17

Donderdag 5 oktober 2017

Cinderella Rockefella

Esther and Abi Ofarim

 

DUO VAN KORTE DUUR

Vandaag viert Avraham Reichstadt zijn tachtigste verjaardag. Met zijn toenmalige echtgenote Esther Zaied vormde hij in de jaren zestig het Israëlische duo Esther and Abi Ofarim. In 1970 kwam het tot een scheiding en gingen de twee ook muzikaal uit elkaar. Het was een duo van korte duur.

JukeCinderella.jpgZe woonden in Duitsland – nog altijd, trouwens – en daar hadden ze in 1966 een eerste grote hit met Noch Einen Tanz. In Groot-Brittannië deed de Engelstalige versie One More Dance het niet slecht. Het grootste succes boekten ze echter met Morning Of My Life van The Bee Gees. Drie jaar eerder hadden ze aan het Eurovisiesongfestival deelgenomen als vertegenwoordigers van Zwitserland. In een grote verwarring rond de puntenverdeling, haalden ze uiteindelijk de tweede plaats met T’En Va Pas.

Hier blijven Esther and Abi Ofarim vooral bekend van Cinderella Rockefella uit 1968. In de Britse hitparade werd het een nummer 1. In Nederland overigens ook, terwijl de single volgens het archief van Ultratop 50 bij ons bleef steken op de tweede plaats, maar wel elf weken in de lijst stond. Ik was twaalf jaar, verstond er geen woord van, maar vond dat het muzikaal iets van een kinderliedje had. Nu weet ik dat het wordt ingedeeld bij de ‘novelty songs’ en een arrangement uit de ‘roaring twenties’ meekreeg. Een mens leert elke dag bij, hé. De song werd geschreven door de Amerikaanse folkzangeres Nancy Ames, ook onlangs tachtig geworden, en de klassiek opgeleide gitarist Mason Williams, van wie ik op 22 juni van dit jaar nog de instrumentale hit Classical Gas in herinnering heb gebracht.  

Welkom aan de lezers toe hier terchtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.