13-10-17

Vrijdag 13 oktober 2017

Handbags And Gladrags

Chris Farlowe

 

JukeFarlowe.jpgHET ORIGINEEL

Vandaag wordt Chris Farlowe 77, het laatse jaar dat hij Kuifje mag lezen. En hij is nog altijd actief, ik zag hem onlangs meezingen met Van Morrison in de verjaardagsuitzending van Jools Holland vanuit de Royal Albert Hall. Hij is trouwens ook te horen op Morrisons jongste album Roll With The Punches. Sedert 2000 heeft hij zelf nog zes cd’s uitgebracht. Ik doe het echter nog altijd met zijn Greatest Hits uit 1977 op vinyl. Zowat de helft van de tracks werden geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Bij de elf singles die hij in de sixties uitbracht, waren er vijf covers van The Rolling Stones. Geen wonder, hij zat toen bij ‘Immediate’, het label van Stonesmanager Andrew Loog Oldham. De eerste Britse nummer 1 van Chris Farlowe was een sterke uitvoering van Out Of Time, uitgebracht in 1966, hetzelfde jaar als de The Rolling Stones het op hun album Aftermath zetten. In 1975 beleefde Out Of Time een re-release op een Amerikaanse Stonescompilatie. In werkelijkheid was alleen de stem van Mick Jagger te horen. De orkestratie en het achtergrondkoortje kwamen van de plaat van Chris Farlowe. Arnold Rijpens zegt in zijn naslagwerk ‘The Originals’ zelfs dat het eigenlijk om een demo gaat. Mick Jagger zou die versie hebben opgenomen om Chris Farlowe te laten horen hoe het moest. Bij de muzikanten die het nummer inspeelden, waren gitarist Albert Lee en toetsenist Dave Greenslade, onder meer bekend van de jazzrockgroep Colosseum. In 1970 sloot Chris Farlowe aan bij Colosseum en bracht vijf albums met die band uit. Ook was hij een tijdlang lid van Atomic Rooster, met wie hij twee platen opnam.

Mijn favoriete werk van Chris Farlowe is Handbags And Gladrags, geschreven door Mike d’Abo, die de zanger van Manfred Mann werd toen Paul Jones in 1966 die groep verliet. Jonge mensen kennen dat nummer in de uitvoering van Stereophonics of als het kenwijsje van de komische tv-serie ‘The Office’. Wie wat ouder is, associeert de song meestal met Rod Stewart, die het inderdaad gecoverd heeft op zijn album An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down. Maar het onovertroffen origineel komt uit 1967 en is van onze jarige van vandaag.

 Welkom aan de lezers toe hier terchtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

Commentaren

Blijkbaar woont Chris al een hele poos in Sint Truiden. Wist je dat?

Gepost door: Marc Aerts | 13-10-17

Reageren op dit commentaar

Echt? Ik kan in het archief van het Belang enkel terugvinden dat hij in 2015 op een platenbeurs in Sint-Truiden signeerde en een jaar later optrad tijdens de Voskesfeesten. Het is wel zo dat hij tegenwoordig veel in Duitsland op de baan is. Zijn jongste cd's zijn dan ook vaak Duitse producties. Volgens zijn officiële website is zingen vandaag een hobby en runt hij een succesvolle antiekzaak. Waar die gevestigd is, staat er niet bij.

Gepost door: André Grosemans | 13-10-17

Reageren op dit commentaar

Inmiddels weet ik wat meer. Of hij er nu nog woont, is nog niet duidelijk, dat vissen we nog wel uit, maar enkele jaren geleden gebruikte hij Gingelom als zijn uitvalsbasis voor tournees in Europa. Hij was daar beland via Jos Castro met wie hij blijkbaar een liefde voor antiek deelt.

Gepost door: André | 13-10-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.