13-11-17

Maandag 13 november 2017

With A Girl Like You

The Troggs

 

IN DE GARAGE JukeTroggs.jpg

Het is vandaag 25 jaar geleden dat drummer Ronnie Bond overleed. Hij was de oprichter van The Troggs, samen met zijn jeugdvriend Reg Presley, die de zangpartijen voor zijn rekening nam en ook de meeste nummers schreef. Bassist Pete Staples en gitarist Chris Britton maakten het kwartet compleet. Onder de vleugels van Larry Page, de manager van The Kinks, scoorden ze halfweg de jaren zestig tal van nummer 1-hits, zowel in Europa als in Amerika. Vandaag wordt hun werk uit die tijd beschouwd als het fundament van wat later ‘garage rock’ zou worden. Sommigen horen er zelfs punkelementen in. Het was inderdaad een stevige gitaar die in 1965 hun versie van Wild Thing van Chip Taylor bekend maakte. Een jaar later volgden With A Girl Like You en I Can’t Control Myself, die in mijn oren van vandaag wat meer poppy klinken, zonder dat het ooit melig wordt. Met Love Is All Around gingen ze nog meer die kant op, wat nog versterkt werd door de stroperige ssuccesuitvoering van Wet Wet Wet, in 1994 opgenomen voor de film ‘Four Weddings And A Funeral’.

The Troggs schijnen nog altijd op te treden, al is Chris Britton nog het enige originele lid. Naast Ronnie Bond is ook de tweede stichter, Reg Presley, inmiddels overleden. Pete Staples stapte al in 1969 uit de groep en heeft sindsdien onder meer als elektricien en cafébaas gewerkt.

Het zal je hieronder opvallen dat ze in het beschikbare beeldmateriaal altijd dezelfde gestreepte pakken dragen. Je zou kunnen denken dat het hun uniform was. Aannemelijker is dat al die opnames op dezelfde dag werden gemaakt. Er loopt trouwens ook dezelfde figurante in de filmpjes rond. 

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.