15-11-17

Woensdag 15 november 2017

You Can Make Me Dance

Rod Stewart & The Faces

 

115 LETTERS

Op deze dag in 1974 brachten Rod Stewart and The Faces hun laatste single uit. Het plaatje heette voluit You Can Make Me Dance, Sing Or Anything (Even Take The Dog For A Walk, Mend A Fuse, Fold Away The Ironing Board, Or Any Other Domestic Shortcomings). Ze hebben er wel voor gezorgd dat ze met hun zwanenzang de geschiedenis ingingen, want met 115 letters hebben ze nog altijd het record van de langste titel in de Britse Top-40.

JukeFaces.jpgToen Steve Marriott vertrok  bij The Small Faces om Humble Pie op te richten, gingen de overgebleven leden Ronnie Lane (bas), Ian McLagan (keyboards) en Kenny Jones (drums) verder onder de naam Faces. Die band werd versterkt met zanger Rod Stewart en de toekomstige Rolling Stone Ron Wood. In die samenstelling hebben ze maar vier studioalbums gemaakt, maar daar is er wel eentje bij die tot mijn favorieten aller tijden behoort. En die elpee uit 1971 heeft ook een opmerkelijk lange titel: A Nod Is As Good As A Wink To A Blind Horse. Daar staat hun grootste hit Stay With Me op, maar ik kan drie keer na mekaar luisteren naar de openingstrack van de B-kant: Debris.

Al gauw overschaduwde het solosucces van Rod Stewart de groep. Ze begonnen in 1974 nog wel aan de opnames van een nieuwe langspeler, maar die is er nooit gekomen. Enkele nummers verschenen wel op single en daar was You Can Make Me Dance etc de laatste van. Toen werd de bandnaam trouwens verlengd tot Rod Stewart and The Faces. Op sommige persingen drukte men zelfs ‘Faces Rod Stewart’. De song stond later wel op de verzamelaar Snakes And Ladders / The Best Of Faces. Op YouTube circuleert ook een leuke live-uitvoering maar die kan ik hier niet delen.  

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.