24-11-17

Vrijdag 24 november 2017

Good Lovin’

The Young Rascals

 

DE RAKKERTJES

Om eerlijk te zijn, ik zie hier en daar heel andere data vermeld, maar volgens Amerikaanse oldies-websites namen The Young Rascals op deze dag in 1965 Good Lovin’ op. Het werd enkele maanden later de eerste hit voor de groep die we ook kennen van het even lekkere, maar veel rustiger Groovin’.

JukeRascals.jpgEen voorloper van de garagerock werd het genoemd en ‘witte soul’. Het aftellen – one, two, three – het orgeltje van Felix Cavaliere, de zangpartijen in vraag-en-antwoordstijl en de onverwachte stop, waarna het refrein toch nog eens wordt ingezet. Dat alles maakt het tot een echt ‘feel good’-plaatje in het genre Happy Together (The Turtles), Keep On Running (The Spencer Davis Group) of Summer In The City (The Lovin’ Spoonful). Ik word er vandaag nog altijd vrolijk van.

Good Lovin’ werd herhaaldelijk gecoverd. Er bestaan uitvoeringen van pakweg Tommy James and the Shondells, The Grateful Dead en Bobby McFerrin. Bruce Springsteen heeft het op zijn concertrepertoire staan. Je kan een versie van hem horen en zien op de CD en DVD London Calling, opgenomen tijdens een optreden in het Londense Hyde Park in juni 2009. Maar eigenlijk was ook de single van The Young Rascals een cover. De song was eerder zonder veel succes opgenomen door The Who, nog eerder door The Olympics en oorspronkelijk door Lemme B. Good, een pseudoniem van de R&B-zanger Limmie Snell.

De auteurs waren Arthur Resnick en Rudy Clark. Van die laatste moet je nog weten dat hij hits schreef als It’s In His Kiss, origineel van Betty Everett uit 1964, maar vooral bekend van Cher, bijna detig jaar later. Ook van hem is Got My Mind Set On You, oorspronkelijk opgenomen door James Ray in 1962, maar in 1987 een nummer 1 voor George Harrison.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

De commentaren zijn gesloten.