27-11-17

Maandag 27 november 2017

Never My Love

The Association

 

VAN ACROBAAT TOT COMPONIST

Vandaag vijftig jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor een miljoen verkochte exmplaren van hun laid-back en dromerige single Never My Love. Eerder had deze Californische groep hits gehad met Cherish en Windy, maar deze keer gingen ze door het plafond. In 1999 deelde de Broadcast Music Inc. verrassend mee dat Never My Love de tweede meest gespeelde song op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was. Hij eindigde tussen You’ve Lost That Loving’ Feeling en Yesterday. JukeAsso2.jpg

Natuurlijk hadden deze resultaten rechtstreeks te maken met het feit dat deze nummers in talrijke versies bestaan. Never My Love werd onder meer met succes gecoverd door The 5th Dimension en Barry Manliow. Opmerkelijk is dat ook de uitvoering van de Zweedse rockgroep Blue Swede het tot de zevende plaats in de Amerikaanse hitparade schopte. Verder zijn er versies van populaire artiesten als Brenda Lee, Etta James, The Four Tops, Percy Faith en Astrud Gilberto.

Never My Love van The Association werd opgenomen met studiomuzikanten van The Wrecking Crew. Het was een compositie van de broers Donald Addrisi en Richard Addrisi, die zich Don en Dick lieten noemen. In hun jeugd vormden ze met nog enkele familieleden het acrobatenteam The Flying Addrisis. Toen ze voor een carrière in de popmuziek kozen, hadden ze eerder bescheiden succes. Daarom legden ze zich maar toe op liedjesschrijven, wat leidde tot de kaskraker Never My Love. In 1977, tien jaar na The Association, namen ze het zelf op als The Addrisi Brothers, maar hun versie raakte niet hoger dan de tachtigste plaats in de Billboard Hot 100.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

  

De commentaren zijn gesloten.