03-01-18

Woensdag 3 januari 2018

I’m Walkin’

Fats Domino

 

JukeFats.jpgOP WANDEL

Vandaag zestig jaar geleden nam Fats Domino de single I’m Walkin’ op. Hardnekkig is het gerucht dat hij de song schreef toen hij autopech had en te voet verder moest. Op internetforums wordt dit verhaal in twijfel getrokken. Iemand suggereert dat het wel bedacht zal zijn door de promotiedienst van de platenfirma. Aan de zanger zelf kunnen we het niet meer vragen. Hij overleed in oktober vorig jaar. Trouwens, hij heeft uiterst zelden interviews toegestaan en al helemaal nooit toelichting gegeven bij het ontstaan van zijn nummers. Ik behoor tot het kamp van de non-believers, vooral gebaseerd op het feit dat dat ‘walking’ uit de titel en de eerste zin van het refrein helemaal niets te maken heeft met de rest van de tekst, want het gaat over een man die recent zijn liefje kwijtspeelde en nu hoopt dat ze terugkomt. ‘I’m hopin’ that you come back to me’.

Zou I’m Walkin’ al tijdens een wandeling zijn geschreven, dan nam die maar weinig tijd in beslag. De single duurde slechts 2 minuten en 5 seconden. Een vierde van die speelduur werd dan nog ingenomen door een saxofoonsolo van Herbert Hardesty, die op veel Domino-platen te horen is. De volgens kenners moeilijk te spelen drumpartij is van de hand van Earl Palmer, een gerenommeerde studiomuzikant die niet alleen veel met Fats Domino speelde, maar onder meer ook met Little Richard.

Slechts enkele maanden na het origineel nam Ricky Nelson I’m Walkin’ op. Opmerkelijk genoeg stak hij Fats Domino voorbij in de Amerikaanse hitparade. Dat was niet de eerste keer dat dit hem overkwam. In 1955 bleef zijn Ain’t That A Shame steken op de tiende plaats, terwijl de blanke uitvoering van Pat Boone op nummer 1 eindigde.

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.