10-01-18

Woensdag 10 januari 2018

Debris

Faces

 

GEZICHTEN

Vandaag viert Rod Stewart zijn 73ste verjaardag. Hij heeft de leeftijd bereikt om zich als crooner te outen en dat doet hij dan ook op zijn meest recente albums met jazzstandards en composities uit ‘the great American songbook’, als pakweg Moonglow of Stardust. Als er van zijn weinige soloplaten in mijn kast nog eens eentje uit de hoes komt, is het Every Picture Tells A Story uit 1971, bekend van Maggie May. Je weet wel, met de mandoline van Ray Jackson van de folkrockband Lindisfarne. Datzelfde jaar bracht Rod Stewart twee elpees uit met de Faces en van dat werk hou ik nog het meest.

JukeFaces.jpgNadat Steve Marriott The Small Faces had verlaten om Humble Pie te vormen met Peter Frampton, gingen Ian McLagan, Ronnie Lane en Kenney Jones verder onder de smallere naam Faces. Ze kregen versterking van Ron Wood van Jeff Beck Group en zanger Rod Stewart. Terwijl ze allemaal meespeelden op Stewarts eerste soloplaten, brachten ze ook elpees uit onder hun groepsnaam. En die rockten, hoor. Een zou je alleen al voor de titel hebben gekocht: A Nod Is As Good As A Wink… To A Blind Horse. Daarop stond hun grootste hit Stay With Me. Op ‘Top Of The Pops 2’ zag ik nog eens een televisieopname van dat nummer. Rod Stewart zwaaide zo wild rond met zijn microfoonstatief dat hij het gezicht van Ron Wood nog lelijker dreigde te maken. En hij huppelde over het podium alsof hij Mick Jagger was. Had hij toen Da’ Ya’ Think I’m Sexy gevraagd, dan had ik volmondig ja gezegd.

Ik leg die elpee nog dikwijls op en speel dan soms drie keer na mekaar Debris. Dat staat hoog in mijn lijstje met favorieten aller tijden.

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

De commentaren zijn gesloten.