14-01-18

Zondag 14 januari 2018

Let’s Stick Together

Bryan Ferry

 

LAAT ONS SAMENBLIJVEN

Op deze dag in 1999 vroeg het Texaanse model Jerry Hall de scheiding van Mick Jagger aan. Snel bleek dat hun wel erg romantische huwelijkplechtigheid op Bali eigenlijk niet wettelijk was. Ze hebben samen vier kinderen.

Het was op het einde van de jaren zeventig dat ze een relatie begonnen. De Stones-zanger was toen nog getrouwd met Bianca Pérez-Mora Macias, tot vandaag bekend als Bianca Jagger. Zij vroeg de echtscheiding aan omwille van Jaggers overspel met Jerry Hall. De geschiedenis herhaalde zich toen Hall vernam dat Jagger een kind had verwekt bij het Braziliaanse model Luciana Giminez.

JukeFerry.jpgJe snapt het, we bevinden ons in een wereld waar men het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw. Vreemd eigenlijk dat Jerry Hall opdook in Let’s Stick Together van Bryan Ferry. Daarin wordt letterlijk gezongen: ‘Well now the marriage vow is very sacred. The man put us together, now you want to make it stick together, come on, come on, let’s stick together. You know we made a vow not to leave one another never.”

Dat kwam zo. Tijdens een vakantie in Europa – zij was nog maar zestien – werd ze in Saint-Tropez gespot en uitgenodigd om als model te werken in Parijs. In die tijd deelde ze haar appartement met Grace Jones en Jessica Lang, die toen dezelfde job deden. Nog voor de jaren tachtig waren begonnen had ze op de omslagen van Elle, Vogue, Cosmopolitan en tutti quanti gestaan. Zelfs op de cover van Playboy. In 1975 – ze was toen negentien – belandde ze schaars gekleed op de hoes van Siren, een album van Roxy Music. In die tijd papte ze aan met Bryan Ferry. En zo kwam ze in de videoclip van Let’s Stick Together terecht. Dat was de titeltrack van de derde solo-elpee van Ferry, al deed de helft van Roxy Music mee en waren de helft van de songs bewerkingen van nummers van Roxy Music. De zanger speelde zelf mondharmonica en Chris Spedding is te horen op gitaar.

Onder de naam Let’s Work Together is de uitvoering van Canned Heat uit 1970 wereldberoemd. Maar het origineel werd in 1962 uitgebracht als Let’s Stick Together door Wilbert Harrison, de auteur van het lied. Die mens moet je kennen van Kansas City.

Voor iemand die in al zijn ‘boekskes’ heeft gestaan, verwondert het mij niet. Jerry Hall is sedert 2016 getrouwd met mediamagnaat Rupert Murdoch. Zij was toen 59 en hij 84. Je kan daar om lachen, maar ik heb nog een grappiger afsluiter. De tweelingzus van Jerry Hall heet Terry. Jerry en Terry! Wat voor ouders bedenken dat? Goed dat ze niet een jongen en meisje waren. Dan zou het misschien Tom en Jerry zijn geweest.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.