30-01-18

Dinsdag 30 januari 2018

Honey

Bobby Goldsboro

 

BOOM DES LEVENS

Vandaag vijftig jaar geleden nam Bobby Goldsboro de single Honey op. Het werd wereldwijd de grootste hit van 1968. In de V.S. prijkte de single maar liefst vijf weken op de eerste plaats. Hier stond hij heel de zomer in de hitparade, met de vijfde plaats als hoogste positie. Het 45-toerenplaatje verscheen in tal van hoesjes. Op de foto staat het exemplaar dat ik als jonge tiener thuis altijd heb gezien, maar dat ik nu niet meer kan vinden. 

JukeHoney.jpgHoney gaat over een man die zijn overleden vrouw erg mist bij het zien van de boom die zij heeft geplant. Bobby Russel schreef de song toen hij merkte hoe een boom in zijn tuin op korte tijd erg was gegroeid. Hij nam zelf ook plaatjes op, maar het waren meestal andere artiesten die succes boekten met zijn composities. Dat was onder meer het geval voor The Joker Went Wild van Brian Hyland, het vaak gecoverde Little Green Apples en The Night The Lights Went Out In Georgia, een Amerikaanse nummer 1 voor zijn toenmalige vrouw Vicki Lawrence.

Slechts korte tijd eerder dan de hitsingle van Goldsboro werd de song onopgemerkt uitgebracht door Bob Shane, een lid van het bekende folkgezelschap The Kingston Tree.

Deze single werd de grootste hit voor Bobby Goldsboro, al had hij eerder succes geboekt met Little Things en It’s Too Late.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.