02-02-18

Vrijdag 2 februari 2018

The Way We Were

Barbra Streisand

 

BLIJVENDE HERINNERINGEN

Op deze dag in 1974 bereikte Barbra Streisand de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met The Way We Were, het themalied uit de gelijknamige film van Sydney Pollack, waarin ze naast Robert Redford speelde. Ik heb heel persoonlijke, zeg maar ronduit sentimentele, herinneringen aan die song en die prent. Het was mijn eerste bioscoopbezoek in het gezelschap van de vrouw met wie ik vandaag nog altijd samenleef. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Op de filmaffiche stond kennelijk niet voor niets ‘Some memories last forever’.

JukeWay.jpgThe Way We Were werd bedacht met een Oscar en een Grammy. Zelfs muziekrecensent Jon Landau prees de song in het magazine Rolling Stone en hij was toch de man van de legendarische woorden ‘I saw rock ’n roll’s future and his name is Bruce Springsteen’.

De tekst van The Way We Were werd geschreven door Alan Bergman en Marilyn Keith, een echtpaar dat onder meer The Windmills Of Your Mind en You Don’t Bring Me Flowers uit de pen liet vloeien. De muziek was van Marvin Hamlisch, een onder prijzen bedolven componist van soundtracks als die van ‘A Chorus Line’, ‘Sophie’s Choice’ en de Bondfilm ‘The Spy Who Loved Me’. Hij leefde zich uit in ragtime voor ‘The Sting’ en raakte zelf in de hitparade als de pianist van een op single uitgebrachte song uit die film, The Entertainer.

In januari 1974 verscheen een elpee met de muziek uit ‘The Way We Were’. Ongeveer tegelijk bracht Barbra Streisand een plaat uit onder dezelfde titel. De filmproducers trokken naar de rechtbank en zij werd verplicht een nieuwe titel te kiezen. Geloof het of niet, maar dat werd Barbra Streisand Featuring ‘The Way We Were’ And ‘All In Love Is Fair’. Ondanks die verschrikkelijke mond vol werd het een nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst. Er werden meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Veel meer dan van de originele soundtrack.

 

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.