12-02-18

Maandag 12 februari 2018

Stumblin’ In

Suzi Quatro & Chris Norman

 

HIJ EN ZIJ, OF ANDERSOM

Vandaag in 1979 stonden Suzi Quatro & Chris Norman op de derde plaats in de BRT Top-30 met Stumblin’ In. Goed dat Dirk Stoops deze plaat onlangs uit de vergetelheid haalde. In de drie maanden dat de twee in de lijst stonden, hielden ze het veertien dagen uit op deze piekpositie. Al die tijd was YMCA van Village People de nummer 1.

JukeSuzi2.jpgJukeSuzi3.jpgDe single verscheen met verschillende hoezen. Soms stond de naam van de zanger voorop, soms de naam van de zangeres. Dat wij de voorkeur geven aan Suzi Quatro & Chris Norman heeft niets met etiquette te maken. De song was immers een track uit het eind 1978 uitgebrachte album If You Knew Suzi… van Suzi Quatro en Chris Norman was gewoon te gast op dat ene nummer.

 

JukeSuzi1.jpgJukeSuzi4.jpgStumblin’ In werd geschreven door Mike Chapman en Nicky Chinn, die in die tijd aan de lopende band hits penden voor tal van artiesten. Er bestaan covers van Hongarije tot Zuid-Afrika, maar de meeste bekende versies stammen uit datzelfde laatste jaar van de seventies. Het gaat om het Duitse Schau Mal Herein van Marian Maerz en Bernd Clüver (Der Junge Mit Der Mundharmonika) en de Franse uitvoering Et Je Suis À Toi door het Italiaanse duo en toenmalige echtpaar Al Bano & Romina Power.

O ja, die Chris Norman was de zanger van Smokie, ook een groep uit de stal van Chinn & Chapman, die halfweg de jaren zeventig scoorde met Living Next Door To Alice en Lay Back In The Arms Of Someone. In 1979 haalde Smokie ook nog de BRT Top-30 en wel met Mexican Girl. Hoewel de band vandaag nog altijd optreedt, was dat hun laatste hit. In 1986 nam de solocarrière van Chris Norman een hoge vlucht. Hij had in half Europa een hit met Midnight Lady. In Duitsland stond die single liefst zes weken op nummer 1. Het kan dus niet verwonderen dat als hij vandaag nog optreedt en platen maakt dat vaak in Duitsland is. In 2009 verscheen nog The Hits! Tour , een live album, opgenomen in de Tempodrom in Berlijn.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.