17-02-18

Zaterdag 17 februari 2018

Pink Shoe Laces

Dodie Stevens

 

JUkeDodie.jpgROZE VETERS

Vandaag viert Dodie Stevens haar 72ste verjaardag. Ze was nog maar acht toen haar eerste single verscheen en haar grote hit Pink Shoe Laces stond in 1959 bovenaan de Amerikaanse hitparade. Dat was dus op haar dertiende. In ‘The Book of Golden Discs’ beweert Joseph Murrells dat ze zelfs nog maar elf was bij de opname van het plaatje. Op een vrolijk deuntje uit gelukkige tijden vertelt ze met een kinderstemmetje over haar nieuw vriendje. Een knappe kerel is het niet, maar zij houdt zo van zijn opvallende kleren. Hij draagt bruine schoenen met roze verters, een jasje met een polkadotmotief en een grote panamahoed met een purperen band. Het lijkt mij eerder een clownspak.

Nooit kon Dodie Stevens dat succes evenaren, al had ze in het begin van de jaren zestig nog wat kleine hitjes waaronder Yes, I’m Lonely Tonight en Merry,Merry Christmas Baby, dat tot vandaag in de kersttijd wordt gedraaid.

Niet alleen als zangeres was ze er vroeg bij. Dodie Stevens trouwde op haar zestiende, kreeg kort daarna een dochter en leefde enigszins teruggetrokken op een boerderij in Missouri. Toen haar huwelijk op de klippen liep, probeerde ze de draad van haar carrière weer op te nemen. Ze deed het goed in de countrylijsten met Billy, I’ve Got To Go To Town, een antwoordsong op Ruby, Don’t Take Your Love To Town van Kenny Rogers. Toen trad ze op onder haar echter voornaam, Geraldine Stevens. Dat pseudoniem Dodie, dat haar manager had bedacht, had ze nooit leuk gevonden.

Halfweg de jaren zeventig maakte ze zelf geen platen meer, maar leverde ze gewaardeerd studiowerk voor onder meer Frankie Avalon, Loretta Lynn en Boz Scaggs. In die tijd trad ze ook op met Sergio Mendes and Brasil ’77.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be