09-03-18

Vrijdag 9 maart 2018

More Than A Feeling

Boston

 

IN DE KELDER

Op deze dag in 2007 vond zijn vriendin het levenloze lichaam van Brad Delp, toen 55 jaar. Uit een achtergelaten brief bleek dat hij zelfmoord had gepleegd. Hij was de zanger van Boston, het geesteskind van Tom Scholz, een elektronisch ingenieur die in zijn kelder experimenteerde met allerlei apparaten. Hij trok nog wat muzikanten aan, onder wie gitarist Barry Goudreau, en die was het die Brad Delp als zanger introduceerde.  

JukeBoston.jpgDe debuutelpee van Boston uit 1976 werd een onvoorstelbare bestseller. Er zouden meer dan twintig miljoen exemplaren van verkocht zijn. Dat had veel te maken met de track die hun eerste single werd: More Than A Feeling, wereldwijd een grote hit. Hier stond de single zeven weken in de hitparade, met een piekpositie op 16.

De songtekst heeft het over een Marianne. Voor elke luisteraar kan het het universele droommeisje zijn, maar in dit geval werd er wel verwezen naar een bestaande vrouw. “Zij was mijn ouder nichtje op wie ik verliefd was op mijn tiende”, heeft de songschrijver Tom Scholz in interviews gezegd. Jaren later is hij haar nog eens tegengekomen. Ze was ontzettend kwaad. Niet omdat hij had verklapt dat song over haar ging, wel omdat hij had gezegd dat zij zijn ‘oudere nicht’ was.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be