25-03-18

Zondag 25 maart 2018

I’d Really Love To See You Tonight

England Dan & John Ford Coley

 

DE TITEL MOEST LANG ZIJN

Op deze dag in 2009 overleed Dan Seals. In de jaren tachtig bouwde hij een succesrijke solocarrière in het countrycircuit uit, maar halfweg de jaren zeventig scoorde hij tal van pophits in het duo England Dan & John Ford Coley. Zijn bijnaam kreeg hij van zijn broer Jim Seals, de man achter Seals and Crofts, bekend van o.a. Summer Breeze. Die noemde hem Engeland Dan omdat hij zo’n fan was van The Beatles en andere Britse bands dat hij met een aangezet Engels accent ging praten.

JukeDan.jpgBekijk hun haarsnit, beluister hun close harmony en je weet in welk tijdperk we zitten. Vooral in de tweede helft van de jaren zeventig deden England Dan & John Ford Coley het goed. Onder meer met It’s Sad To Belong, Nights Are Forever Without You en We’ll Never Have To Say Goodbye Again. Een korte titel vonden ze waarschijnlijk te min. Ter voorbereiding van deze bijdrage heb ik die songs beluisterd. Ondanks het feit dat ze allemaal de Amerikaanse top-10 hebben gehaald, zeggen ze me niets. Ik heb alleen herinneringen aan I’d Really Love To See You Tonight uit 1976. Om sommige singlehoesjes werden de eerste woorden tussen haakjes gezet. Dat nummer wordt inmiddels tot de softrockklassiekers gerekend. Barry Manilow heeft het naar de knoppen geholpen door er een discoritme onder te zetten.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

 

Commentaren

In de zomer van 1995 bracht Dan Seals (England Dan) zijn soloalbum "In a Quiet Room" op de markt met daarop een akoestische country-versie van "I'd really love to see you tonight".

Gepost door: Marc Brillouet | 25-03-18

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar