13-04-18

Donderdag 12 april 2018

Loddy Lo

Chubby Checker

 

WAT EEN MEID IS DAT

Op deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse schone Rina Lodders. Zij was de dochter van een groenteboer uit Haarlem, maar werkte als model en had het twee jaar eerder in Londen tot Miss World geschopt. Hoewel de zanger ooit heeft beweerd dat hij haar in Manilla heeft ontmoet, gaan verschillende verhalen dat hij haar elders tegen het welgevormde lijf liep. Hij verbleef in die tijd in Europa. Omdat hij toen eigenlijk al over zijn hoogtepunt heen was, wou hij hier een nieuwe loopbaan uitbouwen. Je moet goed weten dat hij al in op het einde van de jaren vijftig zijn grootste succes scoorde met The Twist, al werd dat nummer bij twee of drie re-releases nog eens een hit. Verteld wordt dat hij tijdens een optreden op de Oktoberfeesten in München – hij had Muss I Denn (Wooden Heart) van Elvis Presley gecoverd – Rina ontmoette. Maar hij kan haar ook in Nederland hebben gevonden, want in die dagen trad hij geregeld op in ‘Palais De Dance’ en het ‘Kurhaus’ in Scheveningen, waarbij ZZ & De Maskers het voorprogramma voor hun rekening namen. Samen namen ze overigens enkele singles op. Op een van de B-kantjes stond Cato From Volendam. Ondanks de Engelstalige titel was dat een liedje in het Nederlands. Ja, hoor, Chubby Checker zong in het Nederlands. ‘Wat een meid, wat een meid, wat een meid is dat.’

Kort voor hij met Rina trouwde, had Chubby Checker een hit met Loddy Lo, een nummer dat hij speciaal voor zijn verloofde had gemaakt. Althans, het waren zijn vaste songschrijvers Kal Mann en Dave Appell die de song op papier zetten. Er bestaan twee Franstalige versies van: Là, il a dit van Dalida en Elle A Dit Non van Richard Anthony.

Chubby Checker en Rina Lodders zijn nog altijd samen. Ze zijn inmiddels allebei 76. Drie kinderen hebben ze, van wie twee net als mama hun brood verdienden als fotomodel.

 Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

Post een commentaar