16-04-18

Maandag 16 april 2018

Wheat Kings

The Tragically Hip

 

ONSCHULDIG IN DE CEL

Op deze dag in 1992 werd de Canadees David Milgaard vrijgelaten nadat hij 23 jaar onschuldig in de gevangenis had gezeten. Op zijn zestiende kreeg hij levenslang voor de verkrachting en de moord op een verpleegster. Een tante van hem contacteerde de Canadese rockband The Tragically Hip. De groep startte een campagne voor de heropening van het proces en zamelde geld in voor de verdediging van Milgaard. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken omdat DNA-onderzoek aantoonde dat hij de misdaad niet kon gepleegd hebben.

JukeHip.jpgThe Tragically Hip schreef een nummer over de affaire, Wheat Kings op het album Fully Completely uit 1992. Van bij de release werd het rond Canadese kampvuren gespeeld en hoewel de song nooit op single verscheen, was hij heel populair bij fans en daarom een vast onderdeel van de concerten.

De openingszin ‘Sundown in the Paris of the Prairies’ verwijst naar de bijnaam van Saskatoon, waar de feiten zich afspeelden. Saskatoon is de grootste stad van de prairieprovincie Saskatchewan. De titel refereert aan het feit dat de streek vol grote graansilo’s van uitgestrekte landbouwbedrijven staat.

In het begin van Wheat Kings hoor je het geluid van een ijsduiker, een watervogel die afgebeeld staat op het muntstuk van 1 Canadese dollar. Toen de man die deze opnames had gemaakt daartegen protesteerde, kwam The Tragically Hip met hem overeen in zijn naam een schenking te doen aan een vogelbeschermingsproject.

Welkom aan de lezers die hier terechtkomen via www.internetgazet.be

 

 

 

 

 

Post een commentaar